Urządzenia i Akcesoria
Courtesan au Chocolat
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
15 pieces
Składniki
Chocolate Pastry Cream
-
8 oz dark chocolatedark chocolate chips8 oz
-
vanilla bean1
-
whole milk16 oz
-
large eggs2
-
egg yolks from large eggs2
-
sugar2 oz
-
all-purpose flour1 ½ oz
-
corn starch2 tbsp
-
unsalted butter1 oz
Pâte à choux
-
water11 oz
-
unsalted butter cut into pieces6 oz
-
sugar4 tsp
-
salt1 pinch
-
all-purpose flour9 oz
-
large eggs divided6
Glaze Icing
-
confectioners sugar10 oz
-
whole milk2 oz
-
food coloring pink1 - 2 drops
-
food coloring purple1 - 2 drops
-
food coloring green1 - 2 drops
Buttercream
-
confectioners sugar4 oz
-
unsalted butter room temperature2 oz
-
food coloring blue1 - 2 drops
Assembly
-
cocoa beans (15 beans)1 oz
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
82.8 mg
Białko
9.4 g
Kalorie
1983.4 kJ /
474 kcal
Tłuszcz
25.5 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Węglowodany
52.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Scandinavian Brunch Roll
4 godz. 10 min
Summer Breeze Pineapple Pound Cake
1 godz. 10 min
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts (Metric)
3 godz. 45 min
Guava Paste Cookies
45 min
Sautéing 7 oz Eggplant
30 min
Sopapilla
1 godz. 10 min
Breakfast Scones
30 min
Steamed Chocolate Lava Cakes (Metric) (TM6, TM5)
2 godz. 55 min
Carrot, Miso and Ginger Dressing
5 min
Almond Butter Oatmeal Cookies
20 min
Budín de Pan Cubano (Bread Pudding)
3 godz.
Spiced Butternut Squash Bundt Cake with Maple Glaze
1 godz. 5 min