Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Pastry Cream
-
8
oz dark chocolate chips
lub 8 oz dark chocolate bars, broken into pieces - 1 vanilla bean
- 16 oz whole milk
- 2 large eggs
- 2 egg yolks, from large eggs
- 2 oz sugar
- 1 ½ oz all-purpose flour
- 2 tbsp corn starch
- 1 oz unsalted butter
Pâte à choux
- 11 oz water
- 6 oz unsalted butter, cut into pieces
- 4 tsp sugar
- 1 pinch salt
- 9 oz all-purpose flour
- 6 large eggs, divided
Glaze Icing
- 10 oz confectioners sugar
- 2 oz whole milk
- 1 - 2 drops food coloring, pink
- 1 - 2 drops food coloring, purple
- 1 - 2 drops food coloring, green
Buttercream
- 4 oz confectioners sugar
- 2 oz unsalted butter, room temperature
- 1 - 2 drops food coloring, blue
Assembly
- 1 oz cocoa beans (15 beans)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1983.4 kJ / 474 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 52.4 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 82.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orange Liqueur Zabaglione
15min
Ground Meat
35min
Portuguese-Style Crème Brûlée
25min
Green Dyed Eggs
55 min
Biscuits aux fruits confits (Candied Fruit Cookies)
1h 20min
White Chocolate Chip Cookies
2sa 40 dk
Bananas Foster Bread Pudding
1 godz. 50 min
Kiwi Sour
10min
Banana Liqueur Pudding
6h
Matcha Wreath Cookies
1h
Rice Flour
5min
Green Tea Crème Brûlée
2h 35min