
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Pastry Cream
-
8
oz dark chocolate chips
lub 8 oz dark chocolate - 1 vanilla bean
- 16 oz whole milk
- 2 large eggs
- 2 egg yolks from large eggs
- 2 oz sugar
- 1 ½ oz all-purpose flour
- 2 tbsp corn starch
- 1 oz unsalted butter
Pâte à choux
- 11 oz water
- 6 oz unsalted butter cut into pieces
- 4 tsp sugar
- 1 pinch salt
- 9 oz all-purpose flour
- 6 large eggs divided
Glaze Icing
- 10 oz confectioners sugar
- 2 oz whole milk
- 1 - 2 drops food coloring pink
- 1 - 2 drops food coloring purple
- 1 - 2 drops food coloring green
Buttercream
- 4 oz confectioners sugar
- 2 oz unsalted butter room temperature
- 1 - 2 drops food coloring blue
Assembly
- 1 oz cocoa beans (15 beans)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 474 kcal / 1983.4 kJ
- Białko
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Węglowodany
- 52.4 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Sód
- 82.8 mg