Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g bocconcini di carne magra senza nervi a pezzi
- 300 g di verdure miste a pezzi (es. gambi di sedano, carote, cipolle, aglio, pomodori...)
- 4 rametti erbe aromatiche miste, fresche, le foglioline e gli aghi lavati ed asciugati (es. salvia, rosmarino...)
- 150 g di sale grosso
- 30 g di vino rosso
- 1 foglia di alloro secca
- 1 chiodo di garofano
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 2754 kJ / 658 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 7.3 g
Alternatywne przepisy
Ragù di carne alla bolognese
1h 30min
Sale alle erbe aromatiche
5min
Besciamella
15min
Chutney di cipolle caramellate
24h
Dado vegetale
50min
Torrone morbido
6h 25min
Besciamella
15min
Dado di carne
45 min
Dado vegetale
1h
Filetto di maiale con verdure
1h
Torta di riso con salsa dolce di fagioli azuki
8 godz. 30 min
Roastbeef
55min