Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 330 g di acqua
-
20
g di lievito madre di segale
lub 2 g di lievito di birra fresco - 255 g di farina di segale
Impasto
- 1680 g di acqua (di cui 180 g fredda)
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 250 g di farina di segale + q.b.
- 300 g di farina integrale
-
40
g di melassa di barbabietola da zucchero
lub 30 g di miele - 15 g di sale
- 1 cucchiaino di semi di cumino (opcjonalnie)
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 11752 kJ / 2906 kcal
- Białko
- 84 g
- Węglowodany
- 554 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 75.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panini della Val Venosta
15h 30min
Lievito madre con farina di segale
96 Std. 20 Min
Pane di kamut e farro
4 Std.
Pane ai semi di girasole
22h
Pane morbido di farro
19 Std.
Pane contadino
19 Std.
Pane ai cereali
3 Std.
Pane toscano (TM6)
16h 30min
Pancarrè ai 5 cereali
5 Std.
Pane veneziano
18 godz. 30 min
Pane arabo
3h 30min
Pane semplice
4 Std.