
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Μαύρο ψωμί
- 150 γρ. νερό
- 30 γρ. ελαιόλαδο
-
15
γρ. νωπή μαγιά
lub 1 κ.γλ. ξηρή μαγιά - 10 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. μελάνι σουπιάς
- 280 γρ. αλεύρι σκληρό και λίγο ακόμη για το αλεύρωμα
- 1 κ.γλ. αλάτι
Ολοκλήρωση
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 300 γρ. φύλλα σπανακιού, κατεψυγμένα καλά στυμμένα
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 2 πρέζα πιπέρι αλεσμένο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- 40 γρ. κρέμα γάλακτος
- 700 γρ. φιλέτο φρέσκου σολομού, χωρίς πέτσα
- 20 γρ. μουστάρδα
- 4 κλωνάρια φρέσκο άνηθο μόνο τα φύλλα
- γάλα για το άλειμμα
- Wartości odżywcze
- na 1 μερίδα
- Kalorie
- 552.4 kcal / 2311.3 kJ
- Białko
- 32.2 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Węglowodany
- 39.1 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Sód
- 1039.9 mg