Bayerische Creme

Bayerische Creme

4.1 7 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 8 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Gelatine
    4 Blätter
  • Wasser zum Einweichen
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    90 g
  • Milch
    300 g
  • Eigelb (siehe Tipp)
    3
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    300 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 6 g
Kalorie 1198 kJ / 286 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...