![Hefegrundteig, süss Hefegrundteig, süss](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C8586779-AAA1-4D57-86CE-AB421BD6B9DF/Derivates/6FE7BD49-BBBA-4251-A907-6CCE2005AF99.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g Milch
- 40 g Hefe (1 Würfel)
- 80 g Zucker
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 500 g Mehl Type 405 oder 550
- ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1248 kJ / 298 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Konfitüre mit Gelierzucker
30 min
Mürbeteig
5 Min
Biskuit
1 Std. 50 Min
Apfelstrudel mit Zimt und Walnüssen
1 Std. 20 Min
Quarkstrudel
1 Std. 20 Min
Hefeschnecken
1 Std. 40 Min
Streuseltaler
1 godz. 45 min
Quark-Öl-Grundteig
5 Min
Strudelgrundteig
45 Min
Windbeutel
2h 15min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1 godz. 30 min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2 Std.