Urządzenia i Akcesoria
Beerenmousse
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
6 Portionen
Składniki
-
Gelatine (ca. 5 Blätter)10 g
-
Wasser und etwas mehr zum Einweichen50 g
-
300 g rote Beeren, gemischt, TK, (z. B. Himbeeren, Erdbeeren)gemischte, rote Beeren, frisch (z. B. Himbeeren, Erdbeeren)300 g
-
Zucker200 g
-
250 g RicottaQuark250 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt250 g
-
Minze zum Garnieren
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7 g
Kalorie
1432 kJ /
342 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Beerenschaum
10 Min
Frühlingsrollen Italian Style
50 Min
Cherry-Tomaten mit Fetafüllung
20 Min
Schokoladenmousse
3 Std. 20 Min
Gemüsecremesuppe
35 Min
Obstsorbet aus gefrorenen Früchten
5 Min
Karamellcreme (Flan)
3 Std.
Fruchtnektar
10 Min
Fruchtsorbet, schnell
10 Min
Tomatencremesuppe
35 Min
Windbeutel
2 Std. 15 Min
Bayerische Creme
8 Std.