Pierogi alle patate dolci e ricotta

Pierogi alle patate dolci e ricotta

4.5 8 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
50 pezzi

Składniki

  • 1 - 2 rametti di salvia fresca solo le foglie
  • 60 g di burro a pezzi
  • 450 g di patate americane dolci cotta, a pezzi (vedere consigli)
  • 150 g di ricotta
  • 2 - 3 pizzichi di noce moscata in polvere
  • 1 ¼ - 1 ½ cucchiaino di sale + q.b.
  • ¼ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 250 g di acqua + q.b.
  • 120 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 220 g di farina integrale (circa il 16% di contenuto proteico)
  • 10 g olio extravergine di oliva

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 64.7 mg
Białko 1.1 g
Kalorie 193.5 kJ / 46.2 kcal
Tłuszcz 1.6 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 6.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...