Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di panna (30-40% di grassi)
- 250 g di latte
- 150 - 200 g di zucchero, a seconda del gusto personale
-
1
cucchiaino zucchero vanigliato fatto in casa
lub ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale - 12 g di gelatina in fogli, ammollati in acqua fredda e strizzati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1833 kJ / 438 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
Alternatywne przepisy
Sale alle erbe aromatiche
5min
Coulis di frutta
10min
Risotto Cinque P
30 min
Besciamella
15min
Pesto alla genovese
20 min
Polenta
1h
Panna cotta al cioccolato bianco con frutto della passione
6h 40min
Pasta frolla dolce
1 Std. 50 Min
Tarte flambé con pancetta
40 min
Caramelle alla panna
2h
Purea di patate
45 min
Crêpe
1 Std. 15 Min