Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panna cotta
- 400 g di panna, min. 30% di grassi
- 400 g di latte intero di vacca
- 100 g di zucchero semolato
- 1 stecca di vaniglia, tagliata a metà per il lungo
- 3 fogli di gelatina (1,9 g/foglio) e una ciotola di acqua fredda
Coulis di mango
- 1 mango maturo, tagliato a pezzi (circa 350 g di polpa)
- 25 g di succo di lime (½ lime)
- 20 g di acqua
- 10 g di zucchero a velo con 3-5% antiagglomerante
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1552 kJ / 372 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti al vin brûlé
2h 40min
Mousse al cioccolato
3 Std. 20 Min
Panna cotta
6h 15min
Gelatina di ribes
50 min
Café de Paris
30 min
Omini di pasta (Grittibänze)
2h 10min
Mousse al cioccolato fondente e caramello
4h 30min
Zuppa di pesce con latte di cocco e curry
35 min
Spiedini di pollo con salsa satay
2h
Panna cotta al cioccolato bianco con frutto della passione
6h 40min
Salmone con asparagi e grano
40 min
Caramelle alla panna
2h