Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base semifreddo
- 140 g di zucchero
- 40 g di acqua
- 70 g di tuorli d'uovo (4 tuorli circa)
-
1
cucchiaino zucchero vanigliato fatto in casa
lub ½ cucchiaino estratto di vaniglia naturale
Base al cioccolato (o caffé)
- 70 g di acqua
- 60 g di zucchero
-
50
g di cacao amaro in polvere
lub 35 g di caffè istantaneo
Preparare il semifreddo
- 500 g di panna (30-40% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1648 kJ / 394 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 32.7 g
- Tłuszcz
- 28.1 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Marinata alle erbe aromatiche per verdure grigliate
10min
Cake svizzera
15 godz.
Panna cotta
6h 15min
Coppa fredda di crema e fragole
2h 45min
Gelato al pistacchio
10 godz. 35 min
Semifreddo nocciolato
Nessuna valutazione
Salame al cioccolato
6h 15min
Occhi di bue
1h 40min
Gelato al torrone
10 godz. 20 min
Semifreddo al cioccolato/caffé
6h 30min
Gelato al cioccolato
12 godz.
Semifreddo nocciolato
8 Std. 20 Min