Wersje kompatybilne
Torta al cioccolato cotta a vapore con panna montata
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta al cioccolato
- 4 uova, tuorli e albumi separati
- 100 g di zucchero
- 125 g di cioccolato fondente (50% di cacao ), a pezzi (2 cm)
- 125 g di burro, a pezzi, + q.b. per imburrare
- 100 g di farina tipo 00, + q.b. per infarinare
- 1 cucchiaino di lievito in polvere (5 g)
- 600 g di acqua
Panna montata e ganache al cioccolato
- 315 g di panna (30-40% di grassi), fredda
- 80 g di cioccolato fondente (50% di cacao), a pezzi (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2863 kJ / 684 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse al cioccolato
3j 20 menit
Albumi montati a neve
5 Min
Panna montata
10min
Cioccolata calda
10min
Biscotti al burro
50min
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Salame di cioccolato
3h 15min
Purè di patate
50min
Polpette al sugo
45min
Pasticcini farciti alla crema di cioccolato
1 Std. 15 Min
Pasta sfoglia veloce
Brak ocen
Torta estiva allo yogurt
5 godz. 15 min