Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 4 albumi d'uovo
- 80 g di zucchero
- scorza d'arancia, di 1 arancia, preferibilmente Bio, finemente grattugiata
- 4 tuorli d'uovo
- 1 pizzico di sale
- 2 cucchiai di acqua, calda
- 80 g di farina
Ripieno
- 100 g di zucchero
- 200 g di cioccolato fondente, a pezzi
- 100 g di burro, morbido, a pezzi
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1938 kJ / 464 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 30 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Delizia al cioccolato
40 min
Baci di cioccolato e nocciole
1j 25 menit
Cookies alle gocce di cioccolato
50 menit
Dolcetti al cocco e cioccolato
20 min
Cannelloni spinaci e ricotta
1j 30 menit
Sformato di pasta
50 menit
Biscotti al vin brûlé
2h 40 min
Glassa al cioccolato
20 min
Pan di Spagna
1h 50min
Torta della nonna
4 Std.
Cheesecake con mirtilli e glassa al limone
3h 10min
Tortini di quinoa con salsa ai lamponi
2j