Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 4 Eier, getrennt
- 1 Prise Salz
- 80 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 130 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- Puderzucker zum Bestäuben
- 120 g Espresso, aufgebrüht, abgekühlt
- 50 g Marsala-Wein, süß
Füllung und Fertigstellung
- 200 g Sahne
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 EL Sahnesteif
- 250 g Mascarpone
- 50 g Zucker
- 2 EL Kakaopulver
- Mokkabohnen zum Verzieren
- Schokoladenraspeln zum Verzieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1042 kJ / 249 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 144 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zimtschnecken mit Vanillecreme
3h
Weihnachtskranz
1h 30min
Schoko-Vanille-Rolle
3h
Tiramisu-Torte
5 Std.
Polo Nero
50 Min
Striezel mit Nutella®
1h 45min
Schokokipferl
1h 30min
Ameisenkuchen
2h
Apfel-Nuss-Kranz
2h 15 min
Orangen-Schoko-Kuchen
1 Std.
Schoko-Erdbeer-Rolle
5 Std.
Luftige Topfentorte mit Himbeerfüllung
13h