Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Buns
- 240 g water
- 40 g vegetable oil, plus extra to spray
- 40 g dried instant yeast
- 40 g caster sugar
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground cinnamon (see Tips)
- 1 tsp nutmeg (see Tips)
- 400 g baker's flour
- 150 g sultanas
- 40 g dried currants
- 90 g dried apricots
Piping
- 70 g plain flour
- 1 pinch salt
- 1 ½ tsp vegetable oil
- 60 g water
Syrup
- 50 g water
- 50 g sugar
- vegan butter, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 895.4 kJ / 214 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 41.2 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 160 mg
Alternatywne przepisy
Brioche hot cross buns
2 Std. 30 Min
Lentil and pumpkin pot pies
1 Std. 25 Min
Vegan 'pulled pork'
20 Min
Vegetarian sausage rolls
40min
Vegan carrot cake with orange frosting
2 Std. 5 Min
Vegan Christmas cake
27h 10min
Oat milk
25 Min
Seeded bread loaf
3 Std. 20 Min
Hot cross bun loaf
2h 40min
Basic bread rolls
45min
Vegan fruity dream (TM6)
5 Min
Spiced fruit loaf
2 Std. 30 Min