Urządzenia i Akcesoria
Christy Tania's Vegan Hot Cross buns
Przygotowanie 15 godz.
Czas całkowity 1 godz. 20 min
16 portions
Składniki
Buns
-
water240 g
-
vegetable oil plus extra to spray40 g
-
dried instant yeast40 g
-
caster sugar40 g
-
salt1 tsp
-
ground cinnamon (see Tips)1 tsp
-
nutmeg (see Tips)1 tsp
-
baker's flour400 g
-
sultanas150 g
-
dried currants40 g
-
dried apricots90 g
Piping
-
plain flour70 g
-
salt1 pinch
-
vegetable oil1 ½ tsp
-
water60 g
Syrup
-
water50 g
-
sugar50 g
-
vegan butter to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
160 mg
Białko
5.1 g
Kalorie
895.4 kJ /
214 kcal
Tłuszcz
3.7 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
41.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ginger bundt cake
1 godz.
Silverbeet dahl
8 godz. 40 min
Vegan carrot cake with orange frosting
2 godz. 5 min
Vanilla and honey toasted muesli
35 min
Fruit and nut loaf
27 godz. 50 min
Lemon olive oil salted macadamia biscuits
1 godz. 25 min
Nut butter & berry chia jam overnight oats
24 godz. 10 min
Pfeffernüsse (German spice biscuits)
2 godz. 40 min
Pulse and pumpkin curry
30 min
Vegan Christmas cake
27 godz. 10 min
Golden syrup
55 min
Fruit scones
30 min