Urządzenia i Akcesoria
Christy Tania's Vegan Hot Cross buns
Przygotowanie 15 godz.
Czas całkowity 1 godz. 20 min
16 portions
Składniki
Buns
-
water240 g
-
vegetable oil plus extra to spray40 g
-
dried instant yeast40 g
-
caster sugar40 g
-
salt1 tsp
-
ground cinnamon (see Tips)1 tsp
-
nutmeg (see Tips)1 tsp
-
baker's flour400 g
-
sultanas150 g
-
dried currants40 g
-
dried apricots90 g
Piping
-
plain flour70 g
-
salt1 pinch
-
vegetable oil1 ½ tsp
-
water60 g
Syrup
-
water50 g
-
sugar50 g
-
vegan butter to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
160 mg
Białko
5.1 g
Kalorie
895.4 kJ /
214 kcal
Tłuszcz
3.7 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
41.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Seeded bread loaf
3 godz. 20 min
Easy marshmallows
4 godz. 25 min
Tomato ketchup
1 godz. 25 min
Vegan Pepperoni
5 godz. 10 min
Jam-filled sweet potato doughnuts
3 godz. 10 min
Cheat's Sriracha sauce
168 godz. 30 min
Raw pineapple and turmeric cake
5 godz. 20 min
Vegan gravy
40 min
Vanilla cashew yoghurt
24 godz. 15 min
Vegan macadamia cheese ball
56 godz. 55 min
Three-bean shepherd's pie
26 godz.
Vegan Christmas cake
27 godz. 10 min