Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Parmesan, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Olivenöl
- 350 g Risottoreis
- 900 g Wasser
- 80 g Weißwein, trocken
- 30 g Tomatenmark
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 geh. TL Paprika edelsüß
- 40 g Rucola, grob zerzupft
- 80 g Cherry-Tomaten, geviertelt
- 150 g Zucchini, in Würfeln (ca. 1 cm)
- 150 g Aubergine, in Würfeln (ca. 1 cm)
- 25 g Pinienkerne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2301 kJ / 550 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 712 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomaten-Spinat-Curry mit Kichererbsen
45min
Risoni-Gemüse-Topf mit Avocado
30min
Rucola-Feta-Risotto
40min
Nudeln mit Zucchini-Ricotta-Sauce
30min
Orientalische Rösti mit Spiegelei
45min
Würzig-schneller Reiseintopf
35min
Ziegenkäse-Pasta mit Avocado
25min
Ravioli-Lasagne
1h
Cremige Feta-Pasta mit Nüssen
35min
Süßkartoffel-Reis-Topf
30min
Reis mit Wokgemüse und Erdnuss-Sauce
30min
One Pot Feta Pasta
35min