Nudeln mit Orangenpesto und Rucola
TM6 TM5

Nudeln mit Orangenpesto und Rucola

3.8 (690 ocen)

Składniki

  • 80 g Mandeln
  • 200 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft, 20 g Öl aufgefangen
  • 1 EL Kapern, ca. 20 g (opcjonalnie)
  • 2 Stängel Oregano, abgezupft
  • 1 ¾ TL Salz
  • 1 Orange, 1 TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
  • 1200 g Wasser
  • 1 TL Öl
  • 320 g kurze Nudeln, vegan
  • 150 g Rucola, grob zerzupft

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
3014 kJ / 723 kcal
Białko
17 g
Węglowodany
64 g
Tłuszcz
42 g
Błonnik
7.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy