Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 60 g Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 100 g Möhren, in Stücken
- 50 g Butter, in Stücken
- 40 g Mehl
- 850 g Wasser
- ¾ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 1 TL Basilikum, getrocknet
- 1 TL Paprika edelsüß
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 100 g rotes Pesto
- 120 g Risoni-Nudeln
- 160 g Prinzessbohnen, TK
- 250 g weiße Bohnen, aus der Dose, abgetropft
- 5 - 6 getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft, in Würfeln (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1928 kJ / 461 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 878 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eintopf von Wintergemüsen
1 Std.
Locro Argentino
30 Min
Paprika-Kichererbsen-Topf mit Hackfleisch
25 Min
Bohneneintopf "bretonische Art"
35 Min
Tex-Mex-Nudeln
30 Min
Kartoffeleintopf mit Champignons
1 Std.
Nudeln mit Tempeh und getrockneten Tomaten
30 Min
Pilztopf mit Sonnenweizen
30 Min
Chili-Bohnen-Reis
35 Min
Süßkartoffel-Reis-Topf
30 Min
Bauerntopf zum Schlemmen
45 Min
Reisnudeltopf mit Kürbis und Paprika
25 Min