![Pesto-Weizen-Salat Pesto-Weizen-Salat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4A943736-4274-482A-AF60-7841A432D47C/Derivates/47c194e8-79be-4445-b0d8-6f5e13b4f5cd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g Wasser
- 3 TL Salz zum Würzen
- 250 g parboiled Weizen (z. B. Sonnenweizen von Ebly)
- 1 rote Paprika (ca. 150 g), in Würfeln (2 cm)
- 200 g Zucchini, halbiert, in Scheiben
- 50 g Rucola
- 1 Pck. Mini-Mozzarella-Kugeln (125 g), abgetropft
- 70 g Pesto rosso (siehe Tipp)
- 40 g Olivenöl
- 30 g Balsamico, hell
- 1 ½ TL Basilikum, getrocknet
- 1 TL Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3025 kJ / 724 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 98 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 10.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Balsamico-Weizen-Salat
35min
Kichererbsensalat
15min
Lauwarmer Sonnenweizen-Salat
30min
Gemüse-Weizen-Salat
45 min
Weizen-Salat mit Granatapfelkernen
35min
Weizen-Ofengemüse-Salat
1h
Gnocchi-Endivien-Salat
30min
Kartoffel-Spinat-Salat mit getrockneten Tomaten
40min
Mediterraner Ciabatta-Auflauf
35min
Gemüse-Puten-Tortillas
20 Min
Kartoffelsalat mit Kichererbsen und Spinat
1h
Risoni-Salat mit Feta und Oliven
1 Std. 40 Min