Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Knödelteig
- ½ Bund Basilikum, abgezupft
- 125 g Milch
- 40 g Butter
- 20 g frische Hefe, grob zerbröselt
- 1 TL Zucker
- 320 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
Gemüse-Füllung
- 20 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g rote Paprika, in Streifen (0,5 x 3 cm)
- 80 g rote Zwiebeln, halbiert, in Scheiben (5 mm)
- 100 g Möhren, in Streifen (0,5 x 3 cm)
- 500 g Wasser
Käsesauce und Fertigstellung
- 50 g Butterkäse, in Stücken
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 300 g Milch
- 200 g Sahne
- 15 g Senf
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 1 Prise Zucker
- 20 g Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1688 kJ / 404 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 633 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Galette mit Schinken
1 godz. 10 min
Spinat-Reibekuchen-Burger
35 min
Schwarzbrotknödel mit Käse und Wurzelgemüse
45 min
Safranreisbällchen auf Tomatensauce
2h 30min
Brot-Lasagne
1 godz. 45 min
Vegetarische Maultaschen
1h
Zwiebel-Flammkuchen
1h
Kräuterkuchen
2h
Zupfbrot mit Camembert-Kern
2h 15min
Spätzle-Burger
1 godz. 30 min
Sellerie-Cordon-Bleu
1h
Germknödel mit Apfelfüllung und Zimtbutter
1 godz. 20 min