Urządzenia i Akcesoria
Mango Chutney
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
500 g
Składniki
-
1 tsp black peppercorns, plus 1 tsp finely grated lemon zestSichuan peppercorns½ Tbsp
-
garlic clove1
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)5 g
-
onion quartered40 g
-
water10 g
-
raw cane sugar130 g
-
mangoes flesh only, cut in pieces350 g
-
raisins50 g
-
vinegar60 g
-
salt½ tsp
-
ground turmeric¼ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 20 g
Sód
48.6 mg
Białko
0.2 g
Kalorie
149.8 kJ /
35.8 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
9.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Blackberry Jam
20 min
Seville Orange Marmalade
2 godz. 30 min
Lemon Curd
1 godz.
Apple sauce
20 min
Madras Curry Powder
5 min
Paneer
4 godz. 30 min
Mango Chutney
50 min
Garam Masala
10 min
Brinjal Pickle (Aubergine Pickle)
30 min
Onion Bhaji
45 min
Lychee Panna Cotta with Rosewater Syrup
4 godz. 30 min
Mango chutney
1 godz. 20 min