Urządzenia i Akcesoria
Mango chutney
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 jars
Składniki
-
2 tsp black peppercorns, + 1 tsp finely grated lemon zestSichuan peppercorns1 tbsp
-
garlic cloves2
-
fresh ginger cut in thin slices10 g
-
onions cut in halves80 g
-
water20 g
-
raw cane sugar250 g
-
mangoes flesh only, cut in pieces700 g
-
vinegar120 g
-
salt1 tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
raisins100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 2 jars
Sód
2424.8 mg
Białko
9 g
Kalorie
7472 kJ /
1773 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
17.6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
410 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Piccalilli
12 godz. 35 min
Caramelised red onion chutney
24 godz.
Caramelised Red Onion Chutney
24 godz.
Mango Chutney
1 godz. 20 min
Mango, ginger and chilli chutney
25 godz. 10 min
Madras Curry Powder
5 min
Mango Chutney
50 min
Garam Masala
10 min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 godz.
Parmesan Shortbreads with Fennel and Chilli
1 godz. 25 min
Tomato and Chilli Jam
1 godz. 15 min
Stilton and Walnut Biscuits with Roasted Garlic Jam
4 godz.