Mango chutney
TM6 TM5 TM31

Mango chutney

4.9 (80 ocen)

Składniki

  • 1 tbsp Sichuan peppercorns
    lub 2 tsp black peppercorns + 1 tsp finely grated lemon zest
  • 2 garlic cloves
  • 10 g fresh ginger, cut in thin slices
  • 80 g onions, cut in halves
  • 20 g water
  • 250 g raw cane sugar
  • 700 g mangoes, flesh only, cut in pieces
  • 120 g vinegar
  • 1 tsp salt
  • ½ tsp ground turmeric
  • 100 g raisins

Wartości odżywcze
na 2 jars
Kalorie
7472 kJ / 1773 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
410 g
Tłuszcz
4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
17.6 g
Sód
2424.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy