Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 克 干香菇 ,约5朵
- 3 克 黑木耳,干的
- 水 ,泡发食材用
- 400 克 乌鸡 ,切小块,冲洗干净并沥干
- 500 克 水
- 2 片 姜
- 1 根 葱
- 20 克 火腿片
- 10 克 料酒
- 1 小撮 盐
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 627 kJ / 150 kcal
- Białko
- 23.5 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 77.4 mg