Stir-fry aux aubergines et au kofu

Stir-fry aux aubergines et au kofu

4.0 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 portions

Składniki

Riz complet
  • de riz long complet
    200 g
  • de l'eau pour tremper
Kofu et riz
  • d'eau
    1800 g
  • de poudre de curcuma séché
    ½ c. à café
  • de sel
    2 c. à café
  • de farine de pois chiches
    225 g
  • d'huile végétale
    1 c. à café
  • d'aubergines en cubes (3 cm)
    400 g
  • de poivrons en lanières (2 cm)
    300 g
Stir-fry d'aubergines
  • gousses d'ail
    2
  • de gingembre frais (± 3 cm), en fines tranches
    1 morceau
  • piment rouge frais épépiné, en morceaux
    1
  • d'oignons en quartiers (2 cm)
    150 g
  • d'huile de sésame plus 2 c. à s. pour cuire
    50 g
  • de sauce soja
    50 g
  • d'eau
    60 g
  • de miel
    30 g
  • de graines de sésame
    15 g
  • de tomates cerises coupées en 2
    150 g
  • d'oignons de printemps en fines tranches
    80 g
  • de feuilles de coriandre fraîche hachées grossièrement
    ½ bouquet

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 444 kcal / 1857.8 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 18.2 g
Węglowodany 61.1 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 1275.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...