Wersje kompatybilne
Gerstsalade met sinaasappels, koriander en amandelen
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g rauwe amandelen
- 80 g uien, gehalveerd
- 30 g olijfolie
-
70
g vers geperst sinaasappelsap
lub 70 g vers geperst bloedsinaasappelsap - ¼ tl gemalen kaneel
- 2 tl garam masala (geroosterd specerijen mengsel)
- ½ tl gemalen komijn
- 1 tl gedroogde gemalen kurkuma
- 30 g agavesiroop
- 50 g witte wijnazijn
- 60 g gedroogde veenbessen
- 15 g verse korianderbladeren, en iets meer als afwerking
- 2 tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 250 g parelgerst
- 1000 g water
-
3 - 4
sinaasappels, geschild, in plakjes (5 mm)
lub 3 - 4 bloedsinaasappels, geschild, in plakjes (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2221 kJ / 530.8 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 86.7 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 17.7 g
- Sód
- 1187.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegan Brownies
2h 40 min
Linzencurry en gestoomde pompoen
1sa 15 dk
Glutenvrij mediterraans gevouwen brood
Brak ocen
Aziatische komkommersalade
Brak ocen
Vegan moussaka
1h 50min
Meloen en komkommer Sour (mocktail)
10 Min
Scandinavische brunch
Brak ocen
Thaise salade met pindadressing (vegan, glutenvrij)
30 Min
Vegan bosbessen en cheesecake muffins
1h 20min
Sesam zalm met sla en erwtensoep
1 Std.
Veenbes & rode biet koekjes
Brak ocen
Arabische kip met couscous
45 Min