Antonio Bachour: Chocolate and Raspberry Heart Cookies

Antonio Bachour: Chocolate and Raspberry Heart Cookies

4.0 5 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 9 godz.
12 pieces

Składniki

Valrhona Raspberry Inspiration Ganache
  • Valrhona chocolate Raspberry Inspiration (see Tip)
    10 oz
    10 oz ruby chocolate, callets or pieces, i.e. Callebaut couverture
  • heavy whipping cream
    3 ½ oz
  • fresh raspberries
    2 oz
  • glucose (see Tip)
    ½ oz
Chocolate Pastry Dough
  • all-purpose flour plus extra to dust
    12 oz
  • confectioners sugar
    5 oz
  • almond flour
    2 oz
  • Dutch-processed cocoa powder
    1 oz
  • salt
    ⅛ tsp
  • unsalted butter diced, chilled
    6 oz
  • large egg
    1
  • egg yolk from a large egg
    1
  • ice water
    1 tsp
Assembly
  • colored sprinkles (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 89 mg
Białko 9 g
Kalorie 1975 kJ / 472 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 55 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...