
Wersje kompatybilne
Antonio Bachour: Chocolate and Raspberry Heart Cookies
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Valrhona Raspberry Inspiration Ganache
-
10
oz Valrhona chocolate Raspberry Inspiration (see Tip)
lub 10 oz ruby chocolate callets or pieces, i.e. Callebaut couverture - 3 ½ oz heavy whipping cream
- 2 oz fresh raspberries
- ½ oz glucose (see Tip)
Chocolate Pastry Dough
- 12 oz all-purpose flour plus extra to dust
- 5 oz confectioners sugar
- 2 oz almond flour
- 1 oz Dutch-processed cocoa powder
- ⅛ tsp salt
- 6 oz unsalted butter diced, chilled
- 1 large egg
- 1 egg yolk from a large egg
- 1 tsp ice water
Assembly
- colored sprinkles (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 472 kcal / 1975 kJ
- Białko
- 9 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Węglowodany
- 55 g
- Błonnik
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Sód
- 89 mg