Wersje kompatybilne
Antonio Bachour: Chocolate and Raspberry Heart Cookies
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Valrhona Raspberry Inspiration Ganache
-
10
oz Valrhona chocolate Raspberry Inspiration (see Tip)
lub 10 oz ruby chocolate, callets or pieces, i.e. Callebaut couverture - 3 ½ oz heavy whipping cream
- 2 oz fresh raspberries
- ½ oz glucose (see Tip)
Chocolate Pastry Dough
- 12 oz all-purpose flour, plus extra to dust
- 5 oz confectioners sugar
- 2 oz almond flour
- 1 oz Dutch-processed cocoa powder
- ⅛ tsp salt
- 6 oz unsalted butter, diced, chilled
- 1 large egg
- 1 egg yolk, from a large egg
- 1 tsp ice water
Assembly
- colored sprinkles (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1975 kJ / 472 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 89 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate Brownie Milkshake
35min
Crêpes
1h 15min
Red Velvet Waffle
20 min
Chocolate Cake Pops
4 godz. 50 min
Classic Quiche Lorraine
2 Std. 45 Min
Malted Chocolate Balls
45 min
Waffles
25 min
Kids Toasted Bread and Spinach Pesto
1h 55min
Strawberry Chiffon Pie
2h 20min
Chaga Mushroom and Chocolate Muffins
1h
Strawberries and Cream Popsicles
8 Std. 15 Min
Cookidoo® 10th Anniversary Cake
2 godz.