Wersje kompatybilne
Antonio Bachour: Chocolate and Raspberry Heart Cookies
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Valrhona Raspberry Inspiration Ganache
-
10
oz Valrhona chocolate Raspberry Inspiration (see Tip)
lub 10 oz ruby chocolate, callets or pieces, i.e. Callebaut couverture - 3 ½ oz heavy whipping cream
- 2 oz fresh raspberries
- ½ oz glucose (see Tip)
Chocolate Pastry Dough
- 12 oz all-purpose flour, plus extra to dust
- 5 oz confectioners sugar
- 2 oz almond flour
- 1 oz Dutch-processed cocoa powder
- ⅛ tsp salt
- 6 oz unsalted butter, diced, chilled
- 1 large egg
- 1 egg yolk, from a large egg
- 1 tsp ice water
Assembly
- colored sprinkles (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1975 kJ / 472 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 89 mg
Alternatywne przepisy
Strawberry Lemonade Cupcakes
35min
Meringue Ghosts
12h 25min
Baklava with Walnuts
3h
Beer Cheese
15 Min
Antonio Bachour: White Chocolate Raspberry Almond Cake
14h 30min
Tamale Pie (Anna) Metric
1u. 30min
Chocolate Cake Pops
4h 50min
Crème Fraîche Ice Cream with Salted Caramel
12h
Panna Cotta with Whiskey Cream
2h 45min
Frozen Lime Pie
4 Std. 30 Min
Chocolate Hazelnut Torte with Fresh Berries
45min
Blueberry and Lemon Mascarpone Dessert Pizza
25 min