Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
12 slices

Składniki

  • Gruyère cheese (opcjonalnie) , cut in pieces
    80 g
Pastry
  • butter, unsalted , cut in pieces, plus extra for greasing
    110 g
  • flour , plus extra for dusting
    230 g
  • salt
    ½ - 1 tsp
  • water
    75 g
Filling
  • bacon cubes
    300 g
  • eggs
    6
  • milk
    80 g
  • crème fraîche
    150 g
    150 g cream
  • salt
    1 - 2 pinches
  • ground black pepper
    3 pinches

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 1250 kJ / 298.8 kcal
Białko 8.4 g
Węglowodany 15.8 g
Tłuszcz 22.3 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Błonnik 0.5 g
Sód 370.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...