Wersje kompatybilne
Grinalda de pavlova com coulis de framboesa, figo e romã
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Grinalda de pavlova
- 250 g açúcar
- 200 g claras de ovo (6-7 claras de ovo aprox.), à temperatura ambiente
- 1 c. chá de vinagre
- 1 c. chá de extrato de baunilha
- 10 g amido de milho
Coulis de framboesa
-
200
g framboesas
lub 200 g framboesas congeladas - 100 g açúcar
- 20 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
Natas batidas e montagem
- 500 g natas c/ 30-40% de gordura
- 1 romã, só as bagas
- 2 - 4 figos (opcjonalnie)
- 2 pés de hortelã, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1500.1 kJ / 358.5 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 45.3 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 54.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelado de caramelo salgado
14h
Curd de clementina
30 min
Reducão de frutos vermelhos e crumble de chocolate picante
4 godz. 10 min
Mini pavlovas com três recheios
5h
Pavlova com coulis de framboesa
1h 50min
Lemon curd
20 min
Ovos-moles de 12 gemas
40 min
Pavlova de frutos tropicais
2h 15 min
Ovos-moles de 8 gemas
45 Min
Ovos-moles de 6 gemas
40 min
Pavlova de framboesa
5h 30min
Pavlova de pêssego
2j 30 menit