Wersje kompatybilne
Terrina de cerdo, pollo y foie gras con chutney de higos al oporto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Terrina
- 300 g de foie gras
- ½ cdita de pimienta de Jamaica molida
- 2 cda de sal, o al gusto
- 2 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
-
1
cda de armagnac
lub 1 cda de coñac - 150 g de higos secos
- 350 g de tocino ahumado rebanado
- 3 ramitas de perejil fresco, sólo las hojas
- 450 g de carne molida de cerdo
- 350 g de carne de pollo picada
- 150 g de crema ácida
- 40 g de brandy
- 1 cdita de sal
- ½ cdita pimienta negra molida
- 50 g de pistaches pelados o salado
Chutney de higos al Oporto
- 100 g de cebolla, en trozos
- 400 g de higos, en octavos
- 200 g de azúcar
- 100 g de vinagre de vino blanco
- 2 pizcas de pimienta negra molida, o al gusto
- 2 pizcas de canela en polvo (opcjonalnie)
- 100 g de oporto
- 1 cdita de pimienta negra recién molida
- 1 cda de flor de sal, o al gusto
- 1 cda de pimienta negra molida, o al gusto
- 20 g de brotes
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1866.2 kJ / 446 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 1682.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Yogur Griego TM6
13 Std.
Chutney de cebolla morada caramelizada TM6
24h
Risotto al azafrán con mousse de calabacita y crujiente de tocino
1h 45min
Sopa de cebolla TM6
55min
Crema de calabaza rostizada
1h 50 min.
Mermelada de jitomate y chile
1h 15min
Nidos de Pascua de merengue
3h 20min
Camarones con salsa de jitomate, azafrán y anchoas
35min
Bacalao con salsa tártara (Hestan Cue™)
20min
Mermelada de cebolla
1h 45min
Mayonesa de ajo negro
10min
Pan brioche
14h