Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rozkvas (den předem)
- 140 gramů vody
- 10 gramů žitného kvásku
- 130 gramů žitné mouky
Hlavní těsto
-
řepkový olej
lub kokosový olej na vymazání - 400 gramů vody, studené
- 5 gramů čerstvého droždí
- 120 gramů žitné mouky, plus navíc na pomoučení
- 560 gramů hladké mouky
-
10
gramů pečicího sladu (viz Tip)
lub 10 gramů medu - 2 čajové lžičky soli
- 3 čajové lžičky chlebového koření (viz Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 7183 kJ / 1718 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 361 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 28 g
- Sód
- 1183 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Křupavý jogurtový chléb
3hod.
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2 Std. 10 Min
Tradiční chléb se semínky
1 Std. 50 Min
Celozrnné špaldové housky
35 Min
Podmáslový chléb
4 godz. 35 min
Celozrnný horský chléb
1h 30min
Chlebový žitný kvásek
84 Std. 15 Min
Játrová paštika s nakládanou hruškou
11 godz. 30 min
Mléčné bulky s datlemi
1 Std.
Pšeničný kváskový chléb se slunečnicovými semínky
12 godz.
Žitný vícezrnný chléb
1 Std. 15 Min
Kváskový chléb ze špaldové mouky
29h 45 min