Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 gramů másla, změklého
- 230 gramů zlatého sirupu
- 240 gramů melasy z cukrové třtiny
- 2 čajové lžičky perníkového koření
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 1 polévková lžíce vody, horké
- 2 vejce
- 245 gramů podmáslí
- 340 gramů hladké mouky, prosáté
-
zakysaná smetana de luxe, na podávání
lub smetana ke šlehání, 33 % tuku -
javorový sirup, na přeliv,
lub vaječný likér
- Wartości odżywcze
- na 20 kusů
- Kalorie
- 16421 kJ / 3910 kcal
- Białko
- 75 g
- Węglowodany
- 602 g
- Tłuszcz
- 135 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Šlehačka
10 Min
Piškotová máslová bábovka
1 Std. 30 Min
Trojbarevná bábovka
1h 35min
Perník s povidly
55min
Perníková bábovka s povidly a čokoládovou polevou
2h 5min
Tvarohová bábovka s limetkovou polevou
1 Std. 30 Min
Jogurtový cheesecake
8 Std.
Pardubické perníčky
30 Min
Jemná bábovka s kakaovou polevou
2 Std. 10 Min
Drobenkový koláč s meruňkovým džemem (bez laktózy)
1 Std.
Jahodový koláč
13 Std. 55 Min
Bábovka s vaječným likérem
1 Std. 20 Min