Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g buğday
- 400 g un,tam buğday
- 1 ½ tk tuz
- 230 - 260 g su,ılık
- 40 g sıvı yağ
- 40 g yaş maya,ufalanmış
- 1 tutam şeker
- Wartości odżywcze
- na 1 adet
- Kalorie
- 2903 kJ / 693 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 117 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zeytinyağlı Ekmek
2h 10min
Yoğurtlu Ekmek
3h
Baget ekmek
3 godz. 45 min
Sütlü Ekmek
2h 35 min
Ay Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği
5h
Köy Ekmeği
2h
Cevizli Pratik Ekmek
45min
Mercimek Çorbası, Buharda Pişirilmiş Tavuk Şiş ve Sebze
35 Min
Çavdarlı Yassı Ekmek
2h 10min
Patatesli Pratik Ekmek
12h
Karabuğday ve Siyez Buğdaylı Ekmek Topları
2h 30 min
Tam Buğdaylı Pide
1h 35 min