Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g Milch und etwas mehr zum Bestreichen
- 50 g Zucker
- 5 g Hefe
- 1 Prise Safranfäden
- 450 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
- 60 g Butter, weich, in Stücken
- 1 - 2 Prisen Kardamom
- 1 Ei
- 50 g Hagelzucker und etwas mehr zum Bestreuen
- 1 Eigelb
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1137 kJ / 272 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 36 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quarkstuten
1j 30 menit
Haferkekse
50 menit
Montélimar-Nougat
3h 30min
Spätzlesuppe
3h 45min
Skandinavische Kringler
2 godz. 20 min
Dinkel-Vanille-Schnecken
6h 30 min
Apfel-Zimt-Zupfbrot
2j
Buttermilch-Weckchen
1j 30 menit
Appelflappen (niederländische Apfeltaschen)
55 Min
Zwetschgen-Hefe-Taler mit Haselnuss-Streuseln
2j
Dattel-Milch-Brötchen
1j
Rosinenbrötchen
2j 30 menit