Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kokos-Blondie
- 200 g weiße Kuvertüre, in Stücken
- 4 Eier
- 100 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken (1 cm)
- 80 g Zucker
- 1 Orange, unbehandelt, Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Mehl
- 100 g Mandeln, gemahlen
- 100 g Kokosraspeln
- 2 TL Backpulver
Schokoganache und Fertigstellung
- 150 g Zartbitter-Kuvertüre, in Stücken
- 30 g Karamell-Sirup
- 70 g Butter, in Stücken
- 60 g Sahne
- Fleur de Sel zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1104 kJ / 264 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 69 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bier-Schokoladen-Kuchen
3h
Möhren-Pistazien-Kuchen
1 godz.
Butterscotch-Pudding-Pie mit Amaretto-Schoko-Sahne
7h
Pistazien-Orangen-Dattel-Kekse
1 godz. 20 min
Spekulatius-Franzbrötchen
2 Std. 45 Min
Safran-Baiser-Kuchen
1 godz.
Nussecken-Tarte
4h 30min
Brioche mit Cremelikör
5 Std.
Bombardino-Kuchen
4h 30min
Himbeer-Mohn-Kastenkuchen
2 Std. 15 Min
Mango-Creme mit Raffaello® -Crunch
2h 30min
Aprikosen-Cheesecake
7h