Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 150 g Honig
- 120 g Zuckerrübensirup
- 50 g brauner Zucker
- 10 g Vanillezucker
- 25 g Öl
- 2 Eier
- 1 Prise Salz
- ¼ TL Zimt
- ¼ TL Kardamom
- ¼ TL Koriander
- ¼ TL Ingwer, gemahlen
- ¼ TL Nelken, gemahlen
- 200 g Milch
- 200 g Weizenmehl Type 405
- 300 g Roggenmehl Type 1150
- 1 Pck. Backpulver
- 1 EL Wasser
- Hagelzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 867 kJ / 207 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Drömmar
50min
Joghurt-Brioche-Röllchen
7 godz.
Spinatpastete mit Ei
2h 30min
Quarkstuten
1h 30min
Haferkekse
50min
Montélimar-Nougat
3h 30min
Weihnachtliche Wecken
10 godz.
Franzbrötchen
2h 45min
Parmesan-Shortbread mit Fenchel und Chili
1h 25min
Christstollen-Cantuccini
2h 30min
Ginger Giants
2h 20min
Lütticher Waffeln mit Schokosauce und Tonka-Schmand
2h