酸菜蛤蜊雞湯

酸菜蛤蜊雞湯

4.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 人份

Składniki

  • 1800 克
  • 帶皮帶骨雞腿肉 ,洗淨切塊
    400 克
  • 5 片
  • 蒜頭
    5 顆
  • 杏鮑菇 ,洗淨切片
    1 個
  • 酸菜 (約300克),稍微沖洗,可依喜好切塊或不切
    1 顆
  • 新鮮蛤蜊,已吐沙,洗淨 (約半斤)
    300 克
  • 枸杞 (opcjonalnie) ,以開水略沖
    1 大匙
  • ,適量,依個人口味調整

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 211.7 kcal / 885 kJ
Białko 22.6 g
Tłuszcz 10.9 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 100.2 g
Sód 1734.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...