Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1800 克 水
- 400 克 帶皮帶骨雞腿肉 ,洗淨切塊
- 5 片 薑
- 5 顆 蒜頭
- 1 個 杏鮑菇 ,洗淨切片
- 1 顆 酸菜 (約300克),稍微沖洗,可依喜好切塊或不切
- 300 克 新鮮蛤蜊,已吐沙,洗淨 (約半斤)
- 1 大匙 枸杞 ,以開水略沖 (opcjonalnie)
- 鹽 ,適量,依個人口味調整
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 885 kJ / 211.7 kcal
- Białko
- 22.6 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 100.2 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 1734.7 mg