酸菜蛤蜊雞湯
TM6

酸菜蛤蜊雞湯

4.5 (2 oceny)

Składniki

  • 1800 克 水
  • 400 克 帶皮帶骨雞腿肉 ,洗淨切塊
  • 5 片 薑
  • 5 顆 蒜頭
  • 1 個 杏鮑菇 ,洗淨切片
  • 1 顆 酸菜 (約300克),稍微沖洗,可依喜好切塊或不切
  • 300 克 新鮮蛤蜊,已吐沙,洗淨 (約半斤)
  • 1 大匙 枸杞 ,以開水略沖 (opcjonalnie)
  • 鹽 ,適量,依個人口味調整

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
885 kJ / 211.7 kcal
Białko
22.6 g
Węglowodany
6 g
Tłuszcz
10.9 g
Tłuszcz nasycony
100.2 g
Błonnik
2.3 g
Sód
1734.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy