Urządzenia i Akcesoria
Zitronen-Mango-Schnitten
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
20 Stücke
Składniki
Boden
-
Kokoszwieback grob zerbrochen250 g
-
Kokosraspeln40 g
-
Butter in Stücken100 g
Zitronen-Mango-Creme und Fertigstellung
-
Zucker120 g
-
Zitrone, unbehandelt 2 TL Schale fein abgerieben und Saft ausgepresst1
-
Vanilleschote½
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt300 g
-
Sahnesteif2 Pck.
-
Frischkäse400 g
-
Mango in Würfeln (ca. 5 mm)200 g
-
Lemon Curd (siehe Tipp)5 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
155 mg
Białko
3 g
Kalorie
1052 kJ /
251 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2022
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rhabarber-Käsekuchen
6 godz.
Joghurt-Kirsch-Riegel
5 godz.
Heidelbeer-Trüffel-Becher
2 godz.
Aprikosen-Cheesecake
7 godz.
Holunderblüten-Torte
6 godz.
Nougat küsst Orange
4 godz.
Rote-Grütze-Torte
5 godz. 30 min
Apfel-Nuss-Kuchen
4 godz.
Schmand-Ananas-Kuchen
7 godz.
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 godz.
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1 godz. 30 min
Apfelrahmkuchen
1 godz. 50 min