Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 3 eggs
- 150 g icing sugar, plus extra for dusting
- 300 g rhubarb (see Tip)
- 250 g plain flour
- 2 tsp baking powder
- 1 tsp natural vanilla extract
- 60 g milk
- 1 pinch salt
- 2 tsp raw sugar, for sprinkling
- whipped cream, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1801.4 kJ / 428.9 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 48.1 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 142.2 mg
Alternatywne przepisy
Lemon cupcakes with citrus syrup
40 Min
Apple shortcake
1 Std. 50 Min
Apple sponge pudding
1h 20min
Brown sugar kumara cake
1h 25min
Whole orange cake with spiced syrup
2h 20min
Lemon delicious
1h 5min
Apricot Danish slice
40 Min
Spiced cherry brioche wreath
2h 20min
Lime sour cream bundt cake
50min
Hot cross buns
1h 40min
Brunch bread
1h 15min
Lemon and coconut blondies
40 Min