Quick fruit sponge
TM6 TM5

Quick fruit sponge

4.8 (76 ocen)

Składniki

  • 150 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra for greasing
  • 3 eggs
  • 150 g icing sugar, plus extra for dusting
  • 300 g rhubarb (see Tip)
  • 250 g plain flour
  • 2 tsp baking powder
  • 1 tsp natural vanilla extract
  • 60 g milk
  • 1 pinch salt
  • 2 tsp raw sugar, for sprinkling
  • whipped cream, to serve (optional)

Wartości odżywcze
na 1 portions
Kalorie
1801.4 kJ / 428.9 kcal
Białko
7.4 g
Węglowodany
48.1 g
Tłuszcz
23.3 g
Tłuszcz nasycony
14.3 g
Błonnik
2 g
Sód
142.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy