Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di latte
- ½ cubetto di lievito di birra fresco (circa 20 g), sbriciolato
- 475 g di farina per treccia
- 50 g di burro, non salato, morbido
- 1 uovo
- 30 g di zucchero
- 1 ¼ di cucchiaino di sale
Composta
- 400 g di ciliegie, denocciolate, surgelate, scongelate
- 50 g di zucchero
- 30 g di succo di limone
- ¼ di cucchiaino di cannella in polvere
Bagna
- 300 g di latte
- 100 g di panna intera
- 30 g di burro, non salato
- 1 cucchiaio di zucchero a velo con 3-5% antiagglomerante per spolverizzare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3084 kJ / 734 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 112 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Ketchup di zucca
Brak ocen
Condimento alla senape e aceto balsamico
Brak ocen
Purè di verdure
Brak ocen
Crema Thermomix® per le feste
25min
Ayran alla menta
5 min
Biberli dell'Appenzello
Brak ocen
Pasta al forno dell'alpigiano
50min
Mezze sfere al cioccolato e vaniglia
Brak ocen
Torta di Pasqua
1 godz. 55 min
Amaretti all'albicocca
40 min
Frizzantino al limone
10 min
Baguette
1u. 45min