Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 roselle calyces, fresh or dried, deseeded
- 1000 g water
- 15 g psyllium husks, pulverised (see tip)
- 4 - 6 tbsp agave nectar
- some fresh fruit cubes e.g. kiwis, mangoes, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 272 kJ / 65 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulut Pagi (Glutinous Rice Balls with Savoury Coconut Topping)
4h 40min
Pulut Tai Tai (Steamed Blue Glutinous Rice)
2 godz. 35 min
Potatoes Using Blade Cover & Peeler (TM5) Metric
45min
Summer Ice Cream Cake
4h 50min
Black sticky rice with taro and blue matcha ice cream (Luke Nguyen)
6h 50 min
Chilli Stuffed Fish
1h
Daging Goreng Berempah (Stir Fried Spicy Beef)
20min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1h
Soy Milk (Metric)
1h 35min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50min
Ghee Rice
1h 15min
Limau Kasturi Asam Boi (Sour Plum Calamansi Drink)
10min