Wienerpølser med ertesuppe

Wienerpølser med ertesuppe

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porsjoner

Składniki

  • løk (ca. 150 g), delt i fire
    1
  • bacon delt i biter
    50 g
  • gulrøtter delt i biter
    100 g
  • olivenolje
    20 g
  • stangselleri delt i biter
    100 g
  • poteter skrelt og delt i fire
    150 g
  • purreløk delt i biter (1 cm)
    150 g
  • delte grønne erter (se tips)
    200 g
  • vann
    1000 g
  • grønnsaksbuljong (se tips)
    2 ss
  • merian, fersk kun blader
    1 ss
  • malt svart pepper etter smak
    2 klyper
  • wienerpølser
    4

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 634.1 mg
Białko 18 g
Kalorie 1533.5 kJ / 365 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 8.9 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie