Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g açúcar
Massa
- 250 g manteiga cortada em pedaços
- 380 g farinha
- 120 g sêmola fina
-
40
g água de rosas
lub 40 g água de flor de laranjeira
Recheio de tâmaras
- 80 g tâmaras s/ caroço
- 20 g manteiga
- ½ c. chá de canela em pó
-
½
c. chá de água de rosas
lub ½ c. chá de água de flor de laranjeira
Recheio de pistácio
- 80 g pistácio s/ casca e s/ sal
- 20 g mel
-
1
c. sopa de água de rosas
lub 1 c. sopa de água de flor de laranjeira
Recheio de noz
- 80 g noz
- 20 g mel
- ½ c. chá de cardamomo em pó
-
1
c. sopa de água de rosas
lub 1 c. sopa de água de flor de laranjeira
Montagem
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 525.7 kJ / 125.6 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 1.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Doce de leite
2 Std. 50 Min
Brigadeiro de frutas secas
15 Min
Leite de castanha-do-pará
8h 15min
Escondidinho de carne seca
1 Std. 55 Min
Cuscuz à paulista
1 Std. 25 Min
Massa aerada (podre)
20 Min
Kibe assado
1 Std. 20 Min
Salada de vagem, grão de bico e ricota
35min
Repolho roxo agridoce
25 Min
Sorvete de coco
4h 20min
Sorbet de manga e laranja
10 Min
Coalhada seca
15h 10 min