Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 55 克 初榨橄榄油 ,额外准备2汤匙淋汤用
- 1 茶匙 咖喱粉
- 1 茶匙 葛拉姆马萨拉 (印度综合辛香料)
- 1 茶匙 辣椒粉
- 200 克 包菜花朵
- 350 克 南瓜肉 ,切丁 (3公分)
- 150 克 白洋葱 ,一切四块
- 10 个 蒜瓣
-
400
克 蔬菜高汤
lub 400 克 水 - 80 克 椰浆 ,额外准备淋汤用
- 20 克 蜂蜜 ,适量调味
- ½ 茶匙 海盐 ,适量调味
- ¼ 茶匙 鲜磨黑胡椒 ,适量调味
- 5 - 6 根 新鲜韭菜 ,剁碎,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 6 人份
- Kalorie
- 4506 kJ / 1077 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 85 g
- Tłuszcz nasycony
- 33 g
- Błonnik
- 14 g
- Sód
- 1338 mg