Ærte- og pancetta risotto

Ærte- og pancetta risotto

4.7 3 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portioner

Składniki

  • parmesanost skåret i mindre stykker
    80 g
  • skalotteløg halve
    40 g
  • olivenolie plus ekstra til stegning
    50 g
  • ærter, frost optøet
    200 g
  • hvidvin, tør
    100 g
  • risottoris
    200 g
  • kogt vand, fra grøntsager
    450 g
    450 g kyllingebouillon
  • pancetta skåret i tern (1 cm)
    150 g
  • madlavningsfløde, ca. 18%
    30 g
    30 g smør, i tern
  • sort peber, stødt
    2 - 3 knivspids
  • mynteblade, friske hakket, efter smag
    5 - 10
  • havsalt efter smag

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 20.7 g
Kalorie 2357 kJ / 563 kcal
Tłuszcz 33.8 g
Węglowodany 44.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie