Svampe- og hvidvinsflødesauce

Svampe- og hvidvinsflødesauce

4.6 5 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
600 g

Składniki

  • Karl Johan-svamp, tørrede
    12 g
  • vand
    230 g
  • portobello svampe, friske skåret i mindre stykker
    100 g
  • smør blødt og skåret i mindre stykker
    50 g
  • skalotteløg skåret i halve
    60 g
  • hvidvin, tør
    120 g
  • hønsebouillon (se tip)
    1 tsk
  • fløde, 35 %
    125 g
  • hvedemel
    25 g
  • salt
    ¼ - ½ tsk
  • sort peber, stødt
    2 knivspids

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 600 g

Sód 1659 mg
Białko 13 g
Kalorie 3971.3 kJ / 945.5 kcal
Tłuszcz 87.6 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 56.8 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie