Kylling garam masala

Kylling garam masala

4.5 21 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 portioner

Składniki

Garam masala krydderiblanding
  • peberkorn, sorte
    2 tsk
  • korianderfrø
    2 spsk
  • spidskommenfrø
    1 spsk
    1 spsk kommenfrø
  • muskatnød, stødt
    ½ tsk
  • nelliker
    1 tsk
  • kardemomme, stødt
    1 spsk
  • kanel, stødt
    ½ tsk
  • laurbærblad, tørret
    1
Kylling garam masala
  • hakkede tomater fra dåse
    400 g
  • creme fraiche, 9%
    80 g
  • smør
    50 g
  • sukker (opcjonalnie)
    1 tsk
  • salt til at krydre kyllingen med
    ¾ tsk
  • kyllingebryst, uden skind skåret i tern (3 cm)
    500 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 277 kcal / 1159 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie