Kartoffelmos med kødsovs og gulerod

Kartoffelmos med kødsovs og gulerod

4.7 7 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portioner

Składniki

  • kartoffel, melet skrællede, tern(1.5 cm)
    700 g
  • gulerod skåret i mindre stykker (1.5 cm)
    300 g
  • fed hvidløg
    2
  • løg kvarte
    100 g
  • olivenolie
    40 g
  • hakkede tomater, dåse
    400 g
  • laurbærblad, tørret
    1
  • oksekød uden sener, tern (2.5 cm)
    800 g
  • rødvin
    50 g
  • vand
    50 g
  • oksebouillonterning (til 0,5 l) smuldret
    1
    1 tsk med top kødfond
  • sort peber, stødt
    1 knivspids
  • mælk
    80 g
  • havsalt
    1 tsk
  • muskatnød, stødt
    1 knivspids
  • persilleblad, frisk groft hakket, for pynt

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 50 g
Kalorie 3268 kJ / 781 kcal
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie