Kylling med cremet grøntsagssauce

Kylling med cremet grøntsagssauce

4.4 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 portioner

Składniki

  • vand
    400 g
  • gulerødder skåret i mindre stykker
    130 g
  • knoldselleri skåret i mindre stykker
    60 g
  • persille, frisk eller
    25 g
    selleriblade, kun bladene
  • terning hønsebouillon (til 0,5 l)
    1
    1 tsk med top hønsebouillon, hjemmelavet
  • kyllingebryst uden skind, skåret i strimler (5 x 2 cm)
    600 g
  • salt plus ekstra efter smag
    ½ tsk
  • peber, friskkværnet plus ekstra efter smag
    ¼ tsk
  • champignoner, friske skåret i skiver
    150 g
  • hvedemel
    30 g
  • fløde
    100 g
  • worcestershire sauce (opcjonalnie)
    1 tsk
  • citronsaft
    1 tsk
  • smør skåret i mindre stykker
    30 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 342 kcal / 1432 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 3.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie