Urządzenia i Akcesoria
Udang Goreng Kam Heong
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
3 porsi
Składniki
-
minyak goreng40 g
-
udang besar tidak dikupas, kotoran hitam di punggung udang dibuang (lihat tips)250 g
-
siung bawang putih1
-
bawang merah30 g
-
jahe segar iris-iris15 g
-
cabai rawit1
-
udang kering direndam hingga lunak10 g
-
serai segar (opcjonalnie) bagian putih saja, dimemarkan1 batang
-
bubuk kari1 sdm
-
daun kari segar1 batang
-
kecap asin1 sdm
-
gula1 sdt
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsi
Sód
395 mg
Białko
18 g
Kalorie
962 kJ /
230 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Mode Suhu Tinggi
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Salmon Teriyaki
20 min
Aneka Hidangan Laut Kukus
Brak ocen
Alpukat, Telur dan Salmon Tartar
Brak ocen
Udang Cabai Bawang Putih
Brak ocen
Sous-Vide Salmon Aromatik
Brak ocen
Tim Ikan Cod dengan Lemon Thyme
Brak ocen
Tuna avocado bowl
45 min
Mango salmon bowl
40 min
Tumis Udang
15 min
Oseng Ikan Utuh
20 min
Pepes Salmon Thailand
Brak ocen
Kue Ikan Thailand
Brak ocen