Urządzenia i Akcesoria
Udang Cabai Bawang Putih
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
2 porsi
Składniki
-
siung bawang putih4
-
cabai merah dibuang bijinya dan potong bagi dua1 - 2
-
minyak zaitun50 g
-
paprika manis½ sdt
-
garam¼ sdt
-
udang vaname kupas (opsional: dengan ekor, lihat tips)500 g
-
daun peterseli segar daunnya saja, cincang halus, untuk taburan1 - 2 tangkai
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsi
Sód
1154.5 mg
Białko
52.1 g
Kalorie
1927.5 kJ /
458.9 kcal
Tłuszcz
26.9 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Węglowodany
1.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Buku Masak Dasar
173 Przepisy
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Salmon Teriyaki
20 min
Aneka Hidangan Laut Kukus
Brak ocen
Tim Ikan ala Kanton
40 min
Alpukat, Telur dan Salmon Tartar
Brak ocen
Sous-Vide Salmon Aromatik
Brak ocen
Tim Ikan Cod dengan Lemon Thyme
Brak ocen
Tuna avocado bowl
45 min
Mango salmon bowl
40 min
Tumis Udang
15 min
Oseng Ikan Utuh
20 min
Pepes Salmon Thailand
Brak ocen
Kue Ikan Thailand
Brak ocen