Udang Cabai Bawang Putih

Udang Cabai Bawang Putih

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
2 porsi

Składniki

  • siung bawang putih
    4
  • cabai merah dibuang bijinya dan potong bagi dua
    1 - 2
  • minyak zaitun
    50 g
  • paprika manis
    ½ sdt
  • garam
    ¼ sdt
  • udang vaname kupas (opsional: dengan ekor, lihat tips)
    500 g
  • daun peterseli segar daunnya saja, cincang halus, untuk taburan
    1 - 2 tangkai

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 1154.5 mg
Białko 52.1 g
Kalorie 1927.5 kJ / 458.9 kcal
Tłuszcz 26.9 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Węglowodany 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie